Hagearbeid

Hvordan starte en bakgårdshage med hevet senger

Du kan starte en bakgårdshage med hevet senger eller potter. Hjem hagearbeid er hobby nummer én i USA. Er det noe mer tilfredsstillende enn gå ut bakdøren, plukke en saftig rød tomat og nyter det søt friske smaken? Det er en sjelden godbit og for det meste av landet er det bare noe vi får oppleve i juli, August og September, men det sikkert er verdt det. Når du går til matbutikk om vinteren og tomat pakken sier, "Vine modnet og smaker som sommer", tror ikke du det!

Det er ingenting som produserer egne fersk mat og det er veldig enkelt å gjøre. Uansett hvilken størrelse din bakgård kan være, eller selv om du bare har en patio eller dekk, du har plass til en hage ved å bygge opp senger, Potter, vindu bokser eller bare om noe som vil holde jord.

Først må du bestemme hvor mye plass og tid kan du vie til det nye prosjektet. Som de fleste nye bestrebelser, fra små er en god idé, og som du lærer fra erfaring du kan vokse og vokse fra en årstid til neste. Hvis alt du trenger er en patio eller dekk, bør du vurdere det vi kaller "container hagearbeid". Dette er intet mer enn noe som en fem gallon bøtte eller kanskje en whisky fat eller kanskje en brukt trillebår. Selv en gammel badekar ville gjøre susen! Fyll bare dem med ren composted jord og du er klar til å plante.

Hvis du har mer plass, er hevet senger veien å gå. Disse er bygget med organisk trykkbehandlet trelast og varierer i størrelse fra fire fot bred, en fot dypt og så lenge du ønsker (10 til 12 fot er vanligste). Det er viktig å begrense bredden fordi du må kunne nå sentrum av sengen uten å trå på jorda. Hvis du skal bruke hevet senger, er det lurt å sette blyant på papir, og finne ut hvor stor et område du skal arbeide med og hvor mange senger du ønsker å bygge.

Hagen er ny, vil dette være din beste sjanse til å fylle den med ren Luke fristater. Hvis du bare gjør container hagearbeid, kan du kjøpe bagged jord på en barnehage eller hagen sentrum. For hevet senger må du ha jord eller leirjord levert av lokallandskapet tjenesten eller mulch leverandør. Du trenger ca 3/4 av en kubikkyard for hver 4 × 12 fots seng. Kontroller at du angir composted leirjord for vegetabilske hager. Ved levering, bland i en liten mengde torv moss å lette opp jord, ca 5%. Fyll opp din beholdere eller senger og du er klar til å plante.

Urter er ganske lett å vokse og ikke krever mye plass, som gjør dem ideelle for beholder hager. Velg hva varianter du vanligvis bruker som dill, timian, persille, gressløk, salvie, oregano, etc. Mange urter er stauder, betyr at de vil vokse tilbake år etter år uten nyplanting hver sesong. Gressløk er fantastisk fordi en liten seng vil komme tilbake til livet tidlig på våren og krever lite vedlikehold. Mange urter som du plante i beholdere kan overvintret inne og returnerte til patioen våren.

Om grønnsaker er tomater et opplagt valg agurker, salat og paprika. Disse fire elementene alene vil gi deg med salater hele sesongen lang. Grønne bønner er svært populære for med forskjøvet planting, vil du kunne høste dem i flere uker på rad. Løk vokse godt over hele USA og bør plantes som "sett". Dette er bare umodne løk ca 4 inches høy som har vokst kommersielt for transplanting til hager tidlig på våren.

Bønder markeder har mange varianter av planter å sette i hagen din nye. Plante uansett du liker, men la oss komme i gang. Våren er her og det er på tide å bli skitten! Her finner du et stort utvalg av urter og noen flerårig grønnsaker som asparges og rabarbra på Greenwood barnehage.