Hagearbeid

Rose rosett sykdom - denne dødelig virus angriper selv knock-out roses

Rose rosett sykdom symptomer kan se ut som noen andre steg sykdommer som ikke er så alvorlig, så før du begynner å fjerne berørte planter det er best å være sikker på at rosene faktisk hadde den fryktede sykdommen.

Her er vanlige symptomer på Rose rosett å se etter:

> Stresset veksten i bladene, canes og blomstrer. Dette vises som vekst som ikke ser normalt. Forkrøplet, overskygget vekst i canes, smale blader og odd ser oppblomstringer.

> Bunching av stammer, klynger, kost som utseendet på stammer gir det navnet på hekser kost av roser.

> Lyse røde blader og stammer (ikke alltid unormal, som mange steg Sorter, frisk ny vekst kan være rød eller crimson). Se etter marmorert coloration og rødhet som ikke går bort. Denne veksten vises også uvanlig.

> Generell nedgang og eventuell døden av anlegget.

Rose rosett sykdom er forårsaket av et virus som spres ved en midd som strømmer på roser kalt eriophyid midd også kjent som rose blad curl skjerv. Disse er ikke spider mites, men mye mindre midd som er nesten umulig å se med det nakne øyet. De gå videre vind strøm fra steg for steg. Det er antatt at dette viruset første dukket opp i vill, innfødt steg populasjoner i USA. Det sprer seg deretter til multiflora roser som anses invasiv, importert fra Asia til å tjene som en plante løsning for windbreaks og skjermer. Fra disse invasiv roser trodde at viruset sprer seg for å infisere landskap roser inkludert en gang sykdom Knock-Out Roses-serien, og Drift serien.

Fordi gartnere og landscapers har stolt så tungt Knock-Out og Drift rekke roser for sin brukervennlighet og skjønnhetsprodukter, har Rose rosett sykdommen gjort mye skader i store områder. Det er ikke kjent hvorfor noen roser fortsatt synes motstandsdyktig mot Rose rosett, men det er blitt vist at Knock-Out og Drift roser ikke er immune.

Hva skal du gjøre hvis din roses har Rose rosett sykdommen?

> Ødelegge anlegget - grave opp anlegg og røtter, så bag og ødelegge

> Begrense bruk av det omkringliggende jorden

> Fjerne multiflora roser i 100 yards Roses - hvis ikke prøv ikke å plante roser vindretningen fra multiforas

> Se for gjenvekst fra eventuelle gjenværende røtter og fjerne

> Unngå plante noen nye steg varianter tilbake i samme jord

Min ag inspektør som bor på veien, stoppet av nylig og vi snakket om problemet steg. Hennes informasjon sa jord hvor syk planter lå kunne bli skjemt i opptil 5 år.

Hindre Rose rosett sykdom

Skjerv er ekstremt vanskelig å drepe, som typisk midd drapet kjemikalier ikke arbeider ofte på denne arten av mite. Men kan noen plantevernmidler tilby noen beskyttelse som Sevin, bifenthrin, hagebruk oljer og insecticidal såpe når ukentlig i juni og juli.

Det beste løpet av handlingen er forebygging. Når du mottar din roses, undersøke dem nøye og se etter det over underskriver av Rose rosett. Bare plante sykdomsfri steg planter. Når plante, gi rosene god plass til å puste og la luften kan sirkulere, som dette kan bidra til å holde midd sprer seg fra en fabrikk til en annen, selv om dette er ikke veldig idiotsikker. Og til slutt ikke stole på én type rose i landskapet. Vi henvise ikke til farge. I stedet velge forskjellige arter. Hvis det er multiflora roser vokser vilt i nærheten, kan du vurdere å ødelegge dem hvis mulig som skjerv kan fange en sommerbrisen å rosene.

Vi håper dette hjelper deg med å unngå og avslutte din infestation av Rose rosett. Det er en hjerteskjærende sykdom, men med riktig forebyggende og planlegging, kan du unngå eller minske sine effekter på hage og landskapet.

Vi er forpliktet til å overvåke den nye veksten av våre roser kommer inn fra forskjellige dyrkere. Den Knockout og Drift roser er forventet for å være mangelvare over de neste par årene som mange bøndene vil avslutte sine voksende rettigheter for disse anleggene på grunn av denne forferdelige sykdommen.

Jeg vil holde i samtale med min landbruket agent på dette emnet og oppdatere deg som ny eller mer informasjon avsløres. I mellomtiden, er beste forebygging å plante forskjellige steg varianter og kontinuerlig søker ditt område for multiflora rosenbusker som kilden til problemet.