Hagearbeid

Hvordan å plante i leire jord

Noen gartnere har fruktbare formbare jord i bakgårder, og mange har leire i bakgårder. Har har en leire basert jord demper alle fremtidige håp om en hage. nei! absolutt ikke. Hvordan å plante i leire jord; Vel, tar som tålmodighet og arbeid.

Plante i leire jord er flott for vegetasjon som har røtter som er sterk nok til å bryte gjennom herdet bakken og komprimerte leire. Endre et område å gjøre egnet for hagearbeid andre typer vegetasjon er gjennomførbart. Hovedideen å huske er å endre et helt område ikke bare ett hull for ønsket anlegget til roten.

Hvorfor er det viktig å forbedre jord strukturen i et helt område heller ett sted? Hvis en gartner fokuserer på ett sted når planterøttene vil det vokse rot lengde bare så vidt som hullet som ble endret. Når røttene når som er leire vokser røttene innover som de ikke klarer å trenge gjennom uforsonlig leire jord. Anlegget kan overleve, men det vil være alvorlig rot bundet.

Kontrollere jordkvalitet er svært viktig, drenering av jord er viktig. Jeg også forsket en rekke meninger om beste praksis for kontroll jordkvalitet, og en felles faktor hver mening tilbys er du mer enn én eller to steder i bakken. Noen steder av verftet krever forskjellige typer eller mengder endringer gjør det enda mer viktig å sjekke jord tekstur på flere steder. Grave et hull en fot dyp fyll den med vann vente til avløp, fyll til toppen, og tid hvor lang tid det tar å tømme.

Skikkelig drenering av jord bidrar til plantevekst. Hvis vannet drenerer til sakte du mer enn sannsynlig har leire, men hvis det drenerer til raskt, det vil ikke kunne beholde vann eller plante næringsstoffer for sunn plantevekst. I jord der vann avløp er raskere enn cup og time kan jord ha mye sand. I tilfeller av leire vil jord med dårlig drenering blande støpesand sand eller kompost (årlig) forbedre jordkvalitet.

Å legge organisk endringer til jord lysere jord tekstur, fraråder komprimering leire, legger næringsstoffer, forbedrer drenering og lufting, moderate jord temperatur og gir pore. Endre leire jord organisk materiale, oppdelte organisk materiale, (Hvis du kan fortelle hva det er det ikke brytes ned nok) ved kompost i jorden.

Bruke undecomposed organisk materiale som flis eller mulch er stor for på jord, men bør ikke bli jobbet i leire jord i vekstsesongen. grunnen ikke er anbefalt under voksende sesongen, undecomposed saken vil fortsette sin nedbryting og rane jord av ytterligere nitrogen til hjelp i sin prosess. Noen ganger er det referert til som et pågående arbeid når bruke materiale som har ikke helt når kompost.

I vintermånedene det er greit å bruke den under oppdelte materiale, den siste finpussen til å snu til kompost vil skje i ikke vekstsesongen, jeg vet det er alltid et unntak fra regelen.

Det viktigste å minne deg selv, leire jord kan være flott jord hvis endringer er gjort. Hvis du har spørsmål om pH-verdier i du jord ikke nøl med å kontakte din lokale fylke Extension Service og be om en jordprøve tas.

Mange steder tilbyr denne tjenesten gratis. Ikke miste håpet utsiktene til blomstrer i hagen din. Jord kan endres for å støtte sunn vegetasjon.