Hagearbeid

Hvorfor rhododendron ikke klarer å vokse og to super hardfør rhododendron kalde klimaforhold

Alle de gang si til meg. "Rhododendron ikke gjør bra eller vokse for meg." Akkurat her og nå jeg skal fortelle deg hvorfor det er slik, og hvordan å fikse det.

Tro det eller ei, rhododendron og asalea er ganske lett å vokse og det tar bare et par ting å gjøre dem lykkelige. Det er en grunnleggende hemmelighet om voksende rhododendron i hagen din eller landskapet som ikke kan overses, og det kan ikke angis sterkt nok. Her er det...

Rhododendron liker ikke våte føtter!

De kan ikke tolerere noen form for fuktighet stående eller samle rundt deres rotsystem. Hvis du har en rhododendron eller rhododendron i landskapet som sliter gå utenfor, stå tilbake og se nøye på plasseringen av din rhododendron og kjøre gjennom dette.

1. Hva er jordsmonnet i planting sengen?

2. er det god jordsmonnet som drenerer virkelig godt?

3. Hvis du tar en spade og scoop ut en spade av at området vil jord lett forvitre i en liten haug med jord, eller vil den forbli i en solid klump?

4. er ditt rhododendron nær en downspout eller rennesteinen overflyt hvor som helst i nærheten av din rhododendron?

5. er rhododendron nær baksiden av sengen og har jord i at området seg til punktet at det er lavere enn de omkringliggende områdene av sengen?

6. har du en automatisk vanning system i sengen eller du regelmessig vanne plantene i sengen?

7. hvor mye mulch har du i sengen?

8. har du noen gang løsne mulch i sengen eller bare holde nytt frisk mulch over hva er det?

9. hvor dypt ble din rhododendron plantet når opprinnelig installerte i landskapet?

Alle disse tingene kan bidra til et miljø som ikke er super sunt for rhododendron og andre planter, spesielt evergreens og japanske maples.

Alle planter puste gjennom sine røtter! Visste du at?

Alle planter trenger muligheten til å overføre oksygen fra lufta til deres rotsystem. Jeg vet at lyder litt gal, men det er sant. Derfor når en fabrikk installert for dypt i et landskap eller plantet i en våt plassering, de sliter og ofte dø. Noen planter er mer tolerante av jord som puster dårlig enn andre, men alle trenger å puste. Planter som rhododendrons, japansk maples og andre evergreens er mye mindre tolerante av dette enn mange blomstrende busker.

Det er viktig for deg å forstå hvor mye rhododendron misliker våte føtter forhold og akkurat hva konstituere en våt tilstand. For å illustrere hva jeg prøver å forklare deg, vil jeg fortelle deg "virkelige historien om mitt forhold med noen rhododendron".

Mange, mange år siden vokste jeg noen planter med mine to venner Larry og Dale. Min bakgård var fylt med planter, Larrys bakgård var fylt med planter og Dale eid ledige mye så vi fylte det med planter. Vi hadde 705 rhododendron i bakgården min at vi enten måtte selge eller bevege å en område der de hadde mer plass. Vi besluttet å flytte dem slik at vi kunne senere selge dem for mer penger. Vi plantet 600 av dem i Larrys bakgård og løp ut av rommet, så vi tok de andre 105 over til Dales ledige mye.

Vi hadde en masse ting allerede voksende i Larrys bakgård og jord var litt klissete, men dogwood trær og andre planter synes å gjøre vel det. Fordi jorden var klissete var grave en rot ballen når det var tid å selge plantene lett fordi ballene aldri falt fra hverandre. Det er en nyttig funksjon som har når ballen og burlap grave planter.

Dales mye var derimot veldig annerledes. Det var alle sand og grus. Det meste grus! Grave en rot ballen på at rock gården var utfordrende kan du bokstavelig talt se gnister kommer av spade som du treffer steinene i jord. Mange av disse steinene var på størrelse med en fin størrelse bakt potet!

Jorda var godt drenert, men i tider med tørke som ikke var stor fordi vi ikke hadde vann på det mye overhodet. Det var så tørr en sommer at noen av de kinesiske dogwoods som hadde vært der i to år tørket ut.

Jorda var het, tørr og så steinete som mulig.

105 rhododendron som vi plantet på rock farmen elsket det!

De var så lykkelige som godt kan være og de vokste som ugress. 600 som vi plantet på Larry's house gjorde det bra, så bra, men det tok dem minst ytterligere to år før vi kunne selge dem. Vi selges 105 av rock gården i ingen tid flat, men det tok flere år for de i tyngre jord til hver nå liggende størrelse så vi kunne selge dem.

Det var der at jeg innså hvor mye rhododendron misliker våte føtter!