Hagearbeid

Hvordan holde katter fra å bruke hagen din som et bad

Dave var en vennlig spredt som likte å henge ut på en lokal restaurant og plage kunder for deres matrester. Dave er egentlig en jente. Hun var oppkalt etter eieren av restauranten hun besøkes. (Vi visste hun var kvinne, men besluttet å kalle sin Dave uansett.) Nå dager den eneste dining Dave gjør på min tilbake patio.

Dave (som de fleste katter) elsker å henge rundt i hagen og lur i min landskap senger. For det meste, huske jeg ikke henne der... så lenge hun ikke bruker det som sin søppel boksen.

Garden gjør en stor søppel boksen.

Når du er utendørs cat, er verden toalettet ditt. Hvis du er ukjent med toalett vaner av kattene... heldig du! La meg fylle deg. Cat urin har konsentrert mengder ammoniakk som vokser faktisk vokser sterkere som det sitter. Så er det ingen overraskelse at når din katten pees på tomatplante, det brenner bladene.

Katter har en naturlig instinktivt å begrave deres avføring. I naturen bruk store katter deres sløseri for å flekk deres område. Dominere katter la deres avføring uten å begrave som måte å legge beslag på deres land. Mindre dominerer begrave katter deres avføring som en innlevering.

Nesten alle domesticated kattene vil begrave sine avfall (være som i en søppel bokse eller i hagen) som underkastelse til sine menneskelige eiere. Det er rett, Dave. Jeg er topp katten "rundt disse delene. Katter vil også begrave sine avfall for å hindre både rovdyr og byttedyr fra lære plasseringen av deres favoritt hang outs.

Så hvordan du rewire naturens programmering? Du trenger ikke. Lureste er å gjøre hagen din en mindre ønskelig sted for kattene å gjøre sin virksomhet.

En huskatten luktesans er nesten 14 ganger så sterk som et menneske. Visse luktene er ubehagelig for katter. Jeg vet hva du tenker: katten lever i containere. Hvis det lukter ille å en katten så vil jeg sannsynligvis ikke det plantet i hagen min. Feil! Disse tingene lukte bra for oss. Jeg er sikker Yankee Candle kan bevitne.

Lavendel

Sitrus

Geranium

Kaffe

Planting ting som lavendel, rue, geranium, vil karri anlegget, rosmarin og sitrus duftende planter avskrekke katter fra henger rundt hagen din. (Sitrongress synes å være unntak. Katter liker å knaske på sitrongress.)

Plassere sitrus skreller eller kaffegrut i hagen din seng vil også holde kattene. Gå lett med kaffegrut. Det kan legge mye syre din jord som mange planter ikke setter pris på. (Din asalea, rhododendron, blåbær og hortensia vil elske den selv!)

Det er noen deterrents som er sagt å fungere godt som ikke er så hyggelig å oss mennesker. Coleus hips er en snikende plante som er noen ganger referert til som "Scaredy Cat anlegget". Når du pusser mot den, er lukten litt Skunk. Det er nok til å skremme noen unna.

Predator urin er en tøff, men ubehagelige måte å få jobben gjort.

En håndfull av mothballs i en plast flaske (med hull stakk gjennom det) er en måte å holde katter (og naboer) i sjakk.

Dens blitt sa at mulching vil holde en katt av din blomst seng. Dette er bare ikke sant. Mens mulching ikke holde dem ut, det holde dem fra å bruke den som en søppel boksen. Mulch gjør det vanskelig å begrave sine avfall. De liker ikke grave gjennom den.

Likeledes kan du legge fekting, kylling wire eller gitter over hagen din seng. Plantene vokser gjennom hullene gitter, men katter kunne ikke grave i området.

Spray flasker er min favoritt-verktøyet for trening indoor kattene å bo utenfor tabeller og tellere. Gi dem litt spritz vann og de lærer raskt ikke å gjentagelse opptreden. Jage katter rundt hagen din med en sprayflaske er ikke veldig effektivt. I stedet kan du prøve et bevegelse aktivert sprinkleranlegg. Det vil bare komme når en katt (eller andre dyr) går foran den. Det vil holde critters og vannet plantene dine samtidig.

Å holde kattene fra legging i min ætt skuffer jeg plassere tannpirkere i jord. Walmart og våre dollar butikken selger tre kabob spydene. Stikke dem i din blomster-senger og kattene lå ikke på plantene dine.

Jeg har hørt noen foreslå sprinkling knekt (de gamle lekene) i hagen din å holde katter fra å bli komfortabel. Jeg liker denne ideen for potteplanter, men jeg er ikke så sikker jeg vil plukke dem ut av min hage senger når tid for ny planting.

ASPCA antyder at i stedet for å lage din hage mindre ønskelig å en katten, opprette et område et annet sted som ønsker en katt. Finn et lite område og fylle den med sand. De vil være mer tilbøyelige til å bruke den som en liter enn hagen din.