Hagearbeid

Hortensia: når jeg Beskjær dem? Hvorfor ikke de blomst?

Hortensia kan deles inn i to kategorier. De som blomstrer på årets vekst, og de som blomstrer på gammelt treverk, (fjorårets vekst).

Hortensia som blomstrer på gammelt treverk er fra macrophylla familien. Disse inkluderer Nikko blå, endeløse sommer og mange andre pinks og blues. Når jeg sier de blomstrer på gammelt treverk mener jeg at de er opptatt rett nå setter knopper for neste sommer. Så vil neste år når de tar av voksende våren, blomst skuddene faktisk komme fra eldre tre, tre som ble produsert i år.

Hortensia som blomstrer på nytt treverk er vanligvis de hvite hortensia som Annabelle og Paniculata Grandiflora (PG). Så senere i sommer nye blomster er faktisk laget helt på slutten av denne nye veksten de legger på ny vekst i våren. Det er derfor de Annabelle og PG er så produktive bloomers. De satt blomsterknopper og nesten umiddelbart disse knopper produsere store, vakre, rike blomster. Nesten ingenting kan gå galt med sine blomstrende sekvens.

Men med de blå og rosa hortensia (macrophyllas) alle slags ting kan gå galt med blomsterknopper. Siden blomsterknopper er produsert i August og September må de gjøre det gjennom den harde vinteren før de kan blomstre. Flower knopper kan bli skadet av ekstrem kulde.

Beskjæring? Du skal beskjære macrophylla hortensia rett etter de blomstrer, før de har en sjanse til å begynne å lage nye blomsterknopper. Annabelle og PG hortensia og andre hortensia blomster på nytt treverk kan beskjæres i slutten høsten, vinteren eller tidlig på våren. Når de begynner å vokse våren, gjør ikke noen beskjæring til når de blomstrer.

En av de mest populære nye variantene på markedet er "Endeløse sommeren hortensia" er kjent for å blomstre mer enn én gang i en sesong. Det er i macrophylla familien og setter blomsterknopper på gammelt treverk, men det er også kjent for å angi flere knopper og produsere blomster i vekstsesongen. Den skal fremdeles behandles som en hortensia som blomstrer på gammelt treverk.

Så... med alt dette sagt, hvis din hortensia ikke gjorde blomst deretter blomsterknopper kan har blitt beskåret av, eller mer sannsynlig knoppene ble skadet over vinteren.

Hortensia som mer vann enn de fleste planter, og minst en smidgen skygge hjelper dem bo sunt og lykkelig.