Hagearbeid

Hvorfor ikke vokse din egen blåbær?

Blåbær er bra for deg! De er lavt i kalorier, lav i natrium og inneholder ingen kolesterol. De er en god kilde til fiber, og de inneholder pektin som er kjent for å senke blod Kolesterol nivåer. De er sagt å forhindre blære infeksjoner og skal ha noen mulighet forebygge noen typer kreft.

Blåbær er lett å vokse, men den tar seg tre år før de produserer mye frukt og nesten seks år å komme helt opp til hastigheten.

Hvis du er i nordlige tilstand som Ohio du Highbush Blueberry planter. Hvis du er i en sørlig stat, du Rabbiteye eller sørlige Highbush Blueberry planter.

Høy bush blåbær er den vanligste "hage" varianter. Nordlige høy busk varianter vokse i sonene 4-7. Sørlige høy busk varianter vokse i soner 5-9. Sørlige høy busk varianter pleier å ha mindre bær enn nord høy busk varianter, men de er mye mer varme tolerant. Høy bush blåbær planter vokse til en gjennomsnittlig høyde av 6-8 føtter. Noen ganger vil de vokse så høyt som 12 fot. Når plante, mellomrom dem 3-4 fot fra hverandre. Stammer blir uproduktivt etter 6 år og skal renskes på.

Rabbiteye blåbær får sitt navn fordi berry viser en rosa nyanse (som en kaninøyne) før modning til blått. Rabbiteye er lav chill varianter egnet for soner 7-9. De kan dyrkes i kaldere soner, men på grunn av deres lave skremmende krav de er tilbøyelig til å produsere bær tidlig. Du kan miste en avling til våren frost.

Rabbiteye blåbær er mer utholdelig av tørke og dårlig grunnforhold enn andre varianter. Overraskende for fleste, er de faktisk høyere enn høy busk varianter. Rabbiteye, kan hvis venstre alene, bli opp til 20 fot!

Blueberry plantene produsere frukt hvis du bare plante en type blåbær, men hvis du plante flere sorten i berry lappen planter vil produsere mer frukt og frukten blir større. Så hvis mulig plante to forskjellige varianter så de kan kryss-pollinate.

Som de fleste planter som blåbær veldig god rik jord som drenerer godt. De nød vann regelmessig når først plantet, men ikke holde jorda våt alle

tiden. La dem tørke mellom vanning.

Planter bør være minst 4' hverandre, 5' ville være bedre.

De første 3 årene kreves lite beskjæring. 4 kan du fjerne alle døde tre fra innsiden anlegget og fjerne grenene som kryss i anlegget. Alle gjenværende grener trenger rikelig med sollys og luft flyt.

Det er en god idé å sette et lag mulch over roten sone av blåbær plantene å holde fuktighet, uniform jord temperaturer og kontrollere ugress.

År vil 5 og 6 du vil være i blåbær himmel og blåbær planter bare holde på produsere en god avling av blåbær i mange år framover.

Bare holde dem beskjæres. I kaldere states er normale beskjæring gjort i midten av mars. Varmere land beskjære mye tidligere.

Ha en god tid for Blueberry!