Hagearbeid

5 nærings-tett mat å vokse hjemme

Næringsstoffer tetthet refererer til nærings nivå i forhold til antall kalorier. Disse næringsstoffene er slikt innhold som vitaminer, mineraler, sunt fett, proteiner, komplekse karbohydrater og sporstoffer. Nærings-tett mat er derfor høy i disse ingrediensene samtidig relativt lavt i kalorier.

Grønnsaker og frukt har normalt vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer, men noen har mer enn andre. Hvis du dyrke grønnsaker organisk hjemme i jordsmonn, vil de være mer næringsrike enn kommersielt vokst seg. Her er fem grønnsaker og frukt som er næringsrike naturlig og mer så hvis dyrket og stelt i hjem økologisk hagen.

1. poteter

Lenge poteter har vært vurdert en sunn kilde til mat. I siste har mange mennesker, spesielt irske, levd lenge poteter og lite annet. Grunnen til dette er at poteter inneholder så mange av våre viktige næringsstoffer.

En potet inneholder kalium, Magnesium, kalium, mangan, jern og kobber sammen med vitamin C og de fleste av B-vitaminer. I tillegg er det en stor mengde karbohydrater, mest komplekse, som er en viktig energikilde. De inneholder antioksidanter, hovedsakelig karotenoider og antocyaniner.

Siden poteter er grønnsaker kan de være inkludert idet del av daglig frukt og grønnsaker kravet. Huden bidrar fiber og noen næringsstoffer. Forskning har vist at poteter har en plass i vekt-tap dietter, til tross for dårlig trykk de har fått fra noen kvartaler.

2. hvitløk

Hvitløk er ikke bare en ingrediens til smaken til mat, men det er også en overraskende næringsrik mat. Det er mest næringsrik når det er rå, men hvis du finner smak for sterk, er det fortsatt verdifull hvis det er kokt i maten.

Hvitløk er medlem av allium familien og den viktigste ingrediensen er Allicin, som har mange helsebringende egenskaper. Dette er hvitløk en verdifull kilde til vitamin C, B1 og B6, kalsium, selen, kalium, mangan og kobber. Det er kjent for sin evne til å bekjempe kreft, og har vist seg å lavere blodtrykk og kolesterol. I tillegg til alt dette er det en kraftig morderen av visse bakterier og sopp.

I hagen hjelper det for å beskytte planter fra insekt skadedyr som bladlus. Du kan bruke det til å beskytte roser og andre planter til midten av sommeren og deretter høste å nyte i maten.

3. blåbær

Blåbær har lenge vært ansett som en "super food" på grunn av potente antioksidanter som antocyaniner. Det finnes også ulike fytokjemikaliene de inneholder og andre flavonoider som karoten-β, lutein og zeaxanthin. I tillegg de inneholder vitaminer og mineraler i varierende men verdt beløp.

En rekke studier har vist sin verdi i å fremme og opprettholde god helse og andre studier har antydet at blåbær vil hjelpe med en kamp mot kreft.

Hvis du bor i en passende klima sone og kan gi den voksende plassen, ville hjemmelaget blåbær være et verdifullt tillegg til kosthold.

4. brokkoli

Brokkoli var ikke en av de populære grønnsakene til nyheten om sin helsefordeler ble gjort kjent. Det anses å være en av de sunneste grønnsakene du kan inkludere i kostholdet ditt, spesielt hvis du damp koker det. Det kan også spises rå.

Den er rik på vitamin A, C og K, jern, folat, kalsium, kalium og magnesium. Brokkoli kjemper kreft, regulerer blodtrykk og støtter immunforsvaret. Det vil også avgifte kroppen og lavere kolesterol.

Brokkoli er en kjølig vær grønnsak og kan du vurdere økende, gitt sin høyt næringsinnhold.

5. jordbær

Jordbær er en favoritt frukt av hjem gartnere. De kan dyrkes i senger, hengende kurver, store potter eller spesielle jordbær urner. Det er noe spesielt attraktivt om jordbær kikket gjennom halmen som bidrar til å beskytte dem fra fugler eller hengende fristende fra kurver eller potter.

Ikke bare er de deilig å spise, men de inneholder også flere næringsstoffer enn fleste innser. De er høy i vitamin A og C, kalium, folat, kalsium, Magnesium og fosfor. Det er også kostfiber og små mengder selen og jern. De er rimelig lave i karbohydrater og angivelig bidra til å hindre oppbygging av plakk i arteriene.

Hvis du har bare en liten hjem hage er det fornuftig å dyrke grønnsaker som har høy næringsrike verdi. Måten du kan spise dem snart etter høsting mens næringsrike tap er minimal og smak er på sitt beste.