Hagearbeid

Planter i potter vers planter i senger eller i feltet

Senger vers Potter?

Godt spørsmål. Hvis du har virkelig hyggelig jord, vil planter i bakken ut vokse planter i potter mesteparten av tiden, med mindre selvfølgelig din potting jord er perfekt. Hvis potting jord er mindre enn perfekt, kan plantene i Potter blir tregere vokser.

I år har det vært min påstand at planter i senger vil ut dyrke planter i potter, og jeg å si pleier at fordi folk flest ikke har deres potting jord akkurat der den skal være når du starter, så seng plante mer fornuftig til du får du potting jord i god form.

Jeg har gjort mye feil. Lære av dem.

I år vi potted opp en haug med Potentilla men jeg stakk rundt 10 av dem i et landskap plante for å bruke som lager planter. Plantene i potter er langt ute vokser de som jeg plantet i sengen. hvorfor? Potting jord må være ganske nær hva det skal være og planter i sengen er små og mulched med 3" bark mulch. Ikke nok røtter i jorden? Har vi holdt plantene i potter vannet mer konsekvent enn de i sengen? Sannsynligvis.

Jeg vet ikke sikkert, men så snart jeg trekke en konklusjon om noe jeg ser noe som gjør meg strider min tidligere påstand.

Så er her min konklusjon i dag.

I de fleste tilfeller hvis jord i hagen din er god vil planter i senger ut vokse planter i potter. Med mindre din potting jord er nesten perfekt.

Planter i potter trenger mye mer vann. Mye mer vann!

Planter i potter er mye lettere å omsorg for og holde Luke gratis fordi du kan pakke dem sammen så spredt fra hverandre etter behov. Når de fyller ut potten trenger ugress ikke mye plass til å vokse.

Planter i bakken? Det tar mye kalorier (energi) å få planter av jorden og vinduet tid å gjøre det er ganske liten. Grave sesongen starter etter Thanksgiving og slutter om midten av April i soner 5 og 6. Andre soner ligner men vinduet er lengre i Nord og kortere i Sør.

Hvis du plante i bakken, mulch senger. Denne våren vi lagt mye tid, energi, krefter og penger i mulching alle sengene japansk maple. Hvilken forskjell. Ugress begynner å dukke opp i øyer uker før mulched senger og vi brukte en pre emergent ugressmiddel over hele området. Mulch hjalp planter, det virkelig hjulpet med Luke kontroll og jeg tror det gjennomført før emergent bedre enn jorden.

Planter i bakken eller i feltet må være nær nok å gjøre ugrasbekjempelse håndterlig, og selv da du vil tilbringe mye tid "behandler de ugresset".