Hagearbeid

Drivhus polykarbonat - 10 største misforståelser

Jeg får en masse telefonsamtaler og e-poster som spør om polykarbonat, hva det er og hvordan du installerer eller lagre den. Det er så mye forvirring rundt disse emnene. Innsigelsen av denne artikkelen er å avklare disse punktene.

1. drivhus polykarbonat er krystallklart som glass. Dette er feil. Twinwall eller triplewall polykarbonat brukes for veksthus. Den enkleste måten å beskrive det er å forestille seg ser ned slutten av en pappeske. Det er et ark på utsiden, et ark på innsiden og en vrbord som går direkte mellom disse to ark. Selv om utvendig arkene begge har glass som klarhet, vil center vrborden forvrenge visningen. Du vil se farger, men ikke skjemaene klart.

2. drivhus polykarbonat er vanskelig å kutte. Nei, det er ikke. Arkene kan bli kuttet med en sirkelsag, et bord så, selv en gigg så med fin tann blad. Bare klippe det som et stykke kryssfiner. Hvis du vil, kan du bruke komprimert luft for å fjerne støv fra kanalene.

3. jeg kan lagre mine drivhus polykarbonat i direkte sollys i lengre tid. Oh, må du ikke gjøre dette. Det er en beskyttende film på arkene. Dette er for beskyttelse under transport og også å henvise deg hvilken side av arket må gå for solen (UV beskyttet). Hvis du lar arkene avdekket i solen i lengre tid, vil den beskyttende filmen smelte inn i arkene og bli umulig å fjerne.

4. jeg kan bøye min drivhus polykarbonat i som tett av en sirkel som jeg ønsker. Feil igjen. Det er minimum bøying radius angitt av hver produsent for hver tykkelse ark. Sørg for å be om denne informasjonen hvis motivet for bøying av sengetøy.

5. ark skal være tung og vanskelig å håndtere. Nope. En 4' x 12' ark med 8mm klart twinwall polykarbonat vil veie ca 20 pounds.

6. jeg trenger å silikon alle mine ledd. Ikke nødvendig. Profiler som følger med ark (H, U, R og F) alle passer tett og krever ikke silikon når installert etter produsenter spesifikasjoner.

7. jeg trenger ikke å bestille min ark for min hele taket lengde. Jeg vil bare bli med dem sammen med en H profil løper horisontalt. Dette er det verste lovbruddet av alle. Taket ditt vil lekke på denne felles, og blir en moldy rot. Husk å bestille din ark for hele må.

8. jeg kan kjøre min ark med ribbeina kjører vertikalt eller horisontalt, avhengig av hva jeg foretrekker. nei! Arkene må kjøres med ribbeina loddrett slik at alle kondens som danner i kanaler kan renne.

9. jeg kan legge drivhus polykarbonat flat. Nope! Du må ha minst 1 på 12 taket pitch eller 5 graders bakker. Mange har forsøkt å gå flatere. Mange har vært ulykkelig når taket lekker. Det er ingen måte å fikse dette og ingen vei rundt denne regelen.

10. drivhus polykarbonat vil bare vare et par år. Ikke sant. De fleste produsenter leverer en ti års garanti på materialet. Noen har 15 års garanti nå. Polykarbonat overskrider vanligvis garantiperioden mens fortsatt utføre og ser bra ut.

Etter min mening er polykarbonat topp drivhuset glass materiale tilgjengelig. Bare følge noen enkle regler mens installere, og du vil ha en behagelig, fungerer, vakre drivhus i årene som kommer.