Hagearbeid

Food4wealth systemet virkelig sparer du tid og penger?

Food4Wealth av Jonathan White er en eBok og video serie som beskriver forfatterens metoden å vokse rikelig, sunn mat på en måte som han hevder, sparer du tid og penger. Bruker denne metoden, du har økologiske grønnsaker tilgjengelig hele året, minimal kostnad, og den krever svært lite arbeid. Hva mer, er designen selv-perpetuating.

Innholdet i boken og videoer

Forfatteren er en versjon av metoden lasagne ikke grave hagearbeid. Han forklarer tydelig hvordan bygge ideelle Food4Wealth hagen, instruerer leseren hvordan for å plante, antyder hva kan plantes og snakker om voksende planter fra frø, som er billigere enn å kjøpe planter. Sette opp hagen tar litt arbeid og du må betale for materialer og frø som brukes, men dette er en engangs hendelse.

Hovedvekten er på økologisk hage, som er mer natur orientert enn det som kalles økologisk hagebruk. Økologisk hagebruk omfatter ikke bare økologiske prinsipper, men følger naturlig vekst tettere: den har naturen snarere enn gartneren kontroll. Denne filosofien er i bakgrunnen av boken, tilbyr forklaringer, begrunnelse, men aldri forkynnelse.

Ulemper

Kravene til høy kan gjøre byggingen av denne typen hage svært vanskelig eller umulig for noen mennesker, spesielt byborgere. Forfatteren vises ikke har adressert dette problemet eller foreslåtte erstatninger.

Andre men mindre spørsmål er dette: hvordan opprettholder jeg mangfold? Dette er nevnt men ikke dekket i boken. Hva om, for eksempel tre fjerdedeler av tomten er full av chard og salat, men bare tre gulrøtter klarer å vokse? Bør jeg tynne ut avlingen tidlig og sår frø hullene?

Videoer (MP4s) viser eksempler på hvordan hagen er bygget, men det synes ikke å være nytt materiale: de består av innholdet i en bok i et annet format. De kan være nyttig hvis du er veldig nytt for hagearbeid eller lære bedre ved å se og kanskje det er hensikten. Jeg føler imidlertid at bedre kunne vært gjort av dem som et pedagogisk verktøy.

Proffene

På tross av sporadiske skrivefeil og en shortfall redigering er teksten lett å lese og instruksjoner fremdriften i enkle trinn. Informasjonen vises i tretten kapitlene med en introduksjon, innholdet, sammendrag og en rask referanseguide. Det er bonuser samt: en prosjektplan, materialer liste og en sjekkliste. Lyd bok (MP3) kan gjøre folk nye til hagearbeid lytte som.

Uerfarne gartnere vil har ingen problemer med følge instruksjonene og folk med eksisterende hager er oppmerksom på hvordan de kan tilpasse sine tomter til systemet. Det er inkludert.

Er dette en bok for alle?

nei. Selv om boken tar hensyn til en rekke hagearbeid erfaring og preferanser det ikke vil appellere til alle.

Hvis du er en tradisjonell Gartner med en formell tilnærming til hagearbeid og ryddig rader, vil en nøyaktig oversikt over Hagens innholdet og tid til å oppnå dette, så dette eBok vil ikke dekke dine behov.

Hvis du vil en rikelig tilførsel av ferske, økologiske grønnsaker og gjerne med "naturlig", noen vil si kaotisk, utseendet til din hage, og hvis du hage og fortsatt har masse ledig tid for familie eller andre aktiviteter, så denne boken kan være svaret på deres bønner.

Det er en 60 dagers pengene tilbake-garanti hvis du kjøper boken og det ikke lever opp til dine forventninger.

Dette vil Food4Wealth systemet spare deg tid og penger?

Det korte svaret er "ja". Med over 40 års hagearbeid erfaring kan jeg trygt si at dyrke grønnsaker på denne måten vil spare deg både tid og penger, men sannsynligvis ikke mye i det første året.

Av andre år når hagen er fullpakket med selv seeded planter konstant tilførsel av grønnsaker vil være gratis og det vil være liten eller ingen frø kostnader. Du trenger ikke å tilbringe tid planting og vedlikehold bør være minimal. Hagen vil store og kjøre. Og ikke glem helse bonus på råvarer og ingen giftige rester fra spray.

Ved hjelp av dette systemet må du bruker svært lite tid hagearbeid... med mindre du ønsker å sitte og se det skje.