Hagearbeid

Dyrking av blomster og frukt i drivhuset

Drivhus tilbyr hagearbeid entusiaster muligheten til å vokse sine favoritt planter året rundt. Men er det ofte en vanlig misforståelse at blomster og frukt kan dyrkes i samme miljø, gjennom riktig planlegging et drivhus miljø kan opprettes hvor både blomster og frukt kan trives.

Økende både blomster og frukt kan være så enkelt som angir et sett med benker for blomster og et annet sett for frukttrær, eller så komplisert som å opprette uavhengige soner i drivhuset. Angivelse av klimagasser soner bør skje under drivhuset planlegging fase for å forhindre komplikasjoner i fremtiden. Sonene er områder innenfor et drivhus som har sine egne spesifikke temperatur og klima; de opprettes ved hjelp av innvendige vegger skjemainndelinger i drivhuset. Ulike temperatur og fuktighet nivåer kan vedlikeholdes av et automatisk styresystem.

Bruk av vokse lysene kan hjelpe utbredelsen av både blomst og fruktdannelsen skal skje planter. For eksempel trives jordbær når dyrket under en voksen light; bare sørg for å utnytte den "everbearing" stranden, som "Juni bærer" jordbær ikke vil vokse innendørs. Høytrykk natrium (HPS) vokse lysene er ideelle for både frukt og blomstrende planter, og gir en høy effektivitet gule glød en levetid på ca fem år eller 24 000 timer.

Hver plante har sin egen økende krav; noen viktige faktorer å ta hensyn når både blomster og frukt i drivhuset er: belysning, fuktighet og temperatur. Krav til belysningen for planter kan variere fra fullt sollys til tungt fargede miljøer. Noen frukt som jordbær, må direkte sollys å vokse mens blomster, for eksempel begonier, gjøre det bra i skyggelagte områder.

Nivået av fuktighet kreves av planter kan variere mye hele året. Ved første øyekast, kan calla liljer og tomater i samme område virke som en god idé fordi de begge krever en lignende Luftfuktighetsnivå 80-90 prosent, men en ekstra titt viser at tomater krever en lavere luftfuktigheten (65 til 75 prosent) om natten for å trives. Temperaturområde bør også tas i betraktning. De fleste frukt vokser best i varmere temperaturområdet, mens blomster kan blomstre i kjøligere temperaturer.

Blomster og frukt kan dyrkes sammen med hell med riktig planlegging; inkludert belysning, fuktighet og temperatur områder. Kontakt en drivhus ekspert for mer informasjon om hvordan du kan vokse både blomster og frukter i drivhuset.