Hagearbeid

Legge til farge på bakgården med blomstrende planter

Blomstrende planter (lianer, busker, blomster og trær) tilbyr en perfekt mulighet til å introdusere en rekke teksturer, interessante figurer og levende farger til bakgården. Det er bokstavelig talt tusenvis av plantearter å matche behov. De er flott å utfylle fiskedam, hage eller skygge hagen. Blomsterplanter utgjør den største samlingen av planter og kan vises overalt. Utover utseendet av blomstrende planter er de også tilby en rik kilde til mat i form av nøtter, korn og grønnsaker.

Blomstrende planter er vanligvis delt inn i to hovedkategorier: stauder og ettårige.

Stauder - flerårige planter kan vare i årevis. De kan ta lang tid å blomstre, men de vokser hvert år på en gjenta syklus av blomstrende i begynnelsen av sesongen, så gå sovende og deretter vende tilbake. Disse plantene fortsatt igjen år etter år gitt jord, vedlikeholdes vann og klimaforhold. Stauder er et godt valg for de som foretrekker et ensartet utseende i gården. Men hvis foretrakk å endre oppsettet hver sesong, det ville være mer fornuftig å plante sesongmessige ettårige.

En av de mest godt likt flerårige plantene inkluderer de ulike artene av roser. Busker er også inkludert i kategorien flerårig. Rhododendron og asalea er to populære planter. De begynner å blomstre om våren, mens rose of Sharon og fjellet laurbær begynner å vises midtsommer. Ved å plante en kombinasjon av tidlig og sent, er det mulig å ha planter i full blomst gjennom hele sesongen.

Ettårige - årlige planter kan vare for et enkelt år eller mindre. Det er nødvendig å plante ettårige hvert år siden de vokser, komme i blomst, og deretter visne og dø. Ettårige er verdsatt for sin evne til å raskt injisere farge i et verft siden de er raske til å blomstre. Ettårige er perfekt for Gartner som ønsker å endre planteliv og oppsettet år etter år. Populære planter inkluderer marigolds og petunias.

Det er også mulig å kategorisere enkelte trær som blomstrende planter. Populære valg inkluderer crepe myrter, dogwoods og magnoliaer.

Omsorg for planter

Den omsorg og oppmerksomhet til blomstrende planter kan variere i forhold til klimaendringer, regionen og arter. Noen av plantene er veldig slitesterk og krever minimal oppmerksomhet fra sporadisk pruning. Andre nød Stamgjest bekymre å fremme og opprettholde vekst gjennom planter levetiden. Pass på å kjøpe planter med tid og krefter du er kjøpedyktig sette i hagearbeid.