Hagearbeid

Forberede våren planting: syv tips for condition hagen er utarmet jord

Våren har vokst, eller i det minste det synes måten hjemme og Hagesentrene overalt. Før du går på shoppingtur (hva Gartner kan motstå?), forberede din jord opptatt månedene fremover. Litt prep arbeidet vil nå sikre helse og vitalitet av anlegg for måneder framover.

Sannheten er, vi krever mye av vår jord. Vi forventer å fylle våre kjøkken med sunn, hjemmelaget frukt og grønnsaker, men vi overser ofte behovene til vår jord.

Her er syv enkle tips bli hagen din klar for vekstsesongen fremover:

1. Identifiser jordtype. Planter vokser best i fruktbar, loamy jord som inneholder en balanse av sand, silt og leire. Likevel, de fleste gartnere håndtere ekstreme løse, sandstrand jord som tørker ut for fort eller tung leire som drenerer sakte. Legge masse godt composted organisk materiale (omtrent en til to inches) å forbedre begge.

2. test pH-verdier. Surhetsgrad eller alkalitet påvirker hvordan planter absorbere viktige næringsstoffer. Test kits fra direktenummeret kontorer eller oppussing butikker kan fortelle deg om å øke Surhet ved å legge til svovel, eller redusere den med kalkstein. De fleste grønnsaker gjør best litt sure forhold.

3. Kontroller avløpet. Planter trenger vann, men de liker ikke våte føtter. Organisk materiale å holde sandholdig jord ut for fort og å forbedre lufting og drenering av leire jord. Og hvis du ikke bruker hevet senger, karakter og nivå jord å holde overflødig vann fra pooling.

4. spor solen. Nye gartnere bør spore sol og skygge før du tilbereder et område. Frukt produsere planter (tomater, agurk, squash, paprika, etc.) trenger seks til åtte timer med lyse sol per dag. Leafy grønne grønnsaker og urter (rødbeter, gulrøtter, spinat, basilikum, etc.) kan få med mindre.

5. la jorda tørke. Engstelig gartnere som arbeider bakken for tidlig vil ødelegge jord struktur og ende opp med en hage som ligner betong. For å avgjøre hvis jord er tilstrekkelig tørr, presse en håndfull til en ball og slipp den på bakken. Hvis smuldrer, er den klar. Hvis det holder sammen eller flater, er det fortsatt for vått.

6. Bruk kunstgjødsel ansvarlig. Syntetisk kunstgjødsel er en rask måte å mate planter direkte, men de kan undergrave jord helse av fart forfallet av jord organisk materiale og forsurende jord. Hvis du bruker syntetisk gjødsel, har jord fruktbarhet testet for å unngå over programmet og næringsstoffer ubalanser.

7. remineraliser. Erstatt den rette balansen av mineraler og sporstoffer (som magnesium, kalsium, silisium og jern) som har blitt tømt og som er avgjørende for anlegget og helse. Forskning viser at vulkansk basalt forbedrer rotsystem, øker avkastning og fremmer plante helse i en rekke forhold og avlinger.

Fremfor alt, husk at jordforbedring er et pågående forsøk. Det tar innsats, men belønningen av stor-tasting, nærende frukt og grønnsaker gjør det hele verdt.