Hvordan å rense en pepper anlegget og hvorfor - Hagearbeid

Hagearbeid

Hvordan å rense en pepper anlegget og hvorfor

Vi har alle sett høy, mager, vaklende pepper planter i våre hager som ga oss 5 eller 6 paprika og døde.

Her er hvordan du kan endre den.

Beskjæring pepper planter på ulike stadier hjelper vekst enormt. Det understreker anlegget, som ikke en dårlig ting - det fører røtter å skyte ned raskere, større, og det fører stammen å bli tykkere. Dette betyr at alt vil bli sunnere. Sunn er god, lykkelig er bra. En plante som er ikke fornøyd kommer ikke til å gi deg dusinvis av paprika samtidig.

Her er hva vi gjør.

Starte pepper frø ca 5 uker før de siste frost. Vi starter dem i 6 unse plast kopper. Fyll den med en blanding av frø starter blanding og ormen kompost omtrent halvveis. Innlegge din ætt, dekke det med et meget tynt lag av blanding og vann. Deretter plasser den under lys til det germinates.

Når planten vokser over toppen av koppen, trim noen lavere løv og legge til blanding. Når stammen er gravlagt, vil den vokse nye røtter helt langs stilken, akkurat som tomatplanter.

Kontroller når du begrave stammen, vann den og holde den under konsekvent lys for et par dager. Det vil gå i litt av et sjokk, men det vil være OK.

Når anlegget får være ca 4 inches høy, transplantasjon det i en større kopp eller en pott. Du kan begrave det igjen, kanskje en annen 2 inches eller så. Du trenger ikke å begrave dette om og om igjen, så dypt som mulig, som tomatplanter. 4 eller 5 inches av stammen begravet vil gjøre. Igjen, vann, og holde under konsekvent lys.

Anlegget burde begynne å vokse som gale. Nå kan du begynne langsomt vanning med en svært mild kompost tea løsning.

Når ca 8 inches tall, begynne å rote med fôring og lys tidsplan. Beste belysning tidsplanen samlede er 12 timer lys, 12 timer mørk. Når du når dette trinnet, kanskje bare gi 6 timer lys eller timer mørk. I stedet for vanning ukentlig, hopper du over en uke. Dette understreker anlegget, fordi den har egen rutine. Når anlegget er stresset, det vil skyte ned flere røtter rask å få energien det er å miste.

Dette stadiet går vanligvis bare i ca en uke eller to. Deretter anlegget vil nå 10 inches høy, og det er med det hode. Ikke bekymre deg hvis det allerede blomster, som der sannsynlig er. Beskjære hver plante tilbake ned til omtrent en tomme fra første gaffelen i stammen. Vann, og gå tilbake til normal fôring og lys tidsplan.

Som nevnt, dette vil gjøre flere grener skyte ut av sidene og flere røtter vil være forming, svært raskt. Anlegget blir mer robust.

Når du transplantasjon det utenfor, ikke rotet med den for ca 2 uker. Fôr og vann som vanlig. Når det er klart at anlegget er stabilt, kan du begynne beskjæring hver så ofte for å få anlegget for å gjøre hva du vil i utgangspunktet. Hvis du vil den skal være høy, kuttet alle sidegreiner og lar den største stammen. Hvis du vil bush ut, klippe av de økende tips.

Gjør alt dette, i det lange løp, får du en bedre høst. Det er hva vi vil, rett?