Voksende din egen sopp - Hagearbeid

Hagearbeid

Voksende din egen sopp

Vi hører mer å legge til sopp i vårt daglige kosthold. Det er mye forvirring om hva sopp er, hvilke å spise, når man skal spise dem. og hva med dem er så bra for oss. Det nye ordet du leter etter er faktisk mycel, og de som studerer dem. kalles mycologists.

Første er spørsmålet, er en sopp en grønnsak? Dette er et av de spørsmålene som ikke lett besvares. Husk de er en sopp, vokst fra mycel, men de faller inn i kategorien av vegetabilske, med folk som anser det som en plante. En grønnsak anses "noen spiselige del av et anlegg med en savory smaken" i kulinariske verden.

Interessante med sopp, mer enn mange andre "planter" er at de absorbere og konsentrere hva de er dyrket i. Dette er hva gir sopp deres styrke; men avhengig av hvor den er dyrket, som kan arbeide i revers, og være en dårlig ting. For eksempel sopp kan konsentrere seg hva som er i vannet som gir dem. God rent vann, stor; imidlertid vil forurenset eller forurenset med plantevernmidler vann, bli trukket til sopp på samme måte.

Sopp gir et utmerket eksempel på en av stedene å sørge for at å spise økologisk. I tillegg en god grunn til å vokse din egen, slik du kan kontrollere vannet, men også mediet som spores vil vokse i. Sopp starter fra en spore som er så liten at du ikke kan faktisk se det. I motsetning til et frø som du kan samle og dryss på voksende medium; spore synes usynlig. Mens et frø har klorofyll tilstede, og kan spire og starte prosessen med vekst, en spore ikke. I stedet må ha en voksende medium som vil gi det næring og starte sin vekstprosess.

Noen av alternativene som vokser medier for sopp omfatter strå, tre chips, sagflis, tre skuffer, papp, corncobs, eller selv komposteres gjødsel. Mens du kan kjøpe sporer, er det best hvis du komme i gang med gyter i stedet. Når du er en erfaren veteran voksende din egen sopp, kan du starte med spores. Det er når de har dannet en rot som ren mycel, som er starten på din sopp gyte er neste stadium fra spore. Teknisk spawn alene kan under Angi betingelser produsere sopp; men du vil legge den til en voksende medium for den beste helsen av anlegget og produserer du skal spise.

Du kan få gyte fuktig, i tørr flake eller tørr murstein form. Fuktig er klar til å gå, bruke den umiddelbart. og tørr versjonene er utformet for å brukes når du er klar, eller forholdene er rett.

Mens vannet er viktig for suksessen til din sunn sopp, trenger de ikke mye vann. Faktisk vil mye vanning drepe den. I stedet for "vanning" som frø i hagen din, vil du fokusere mer på misting eller spritzing. Noen folk foretrekker selv å få det startet med et stykke materiale over spawn og bare holde det materialet fuktet; igjen av misting, ikke ved å helle vann over den.

Tradisjonelt voksende sopp i er en raskere prosess, men det kan gjøres utendørs vellykket også. Noen folk foretrekker å opprette en "sopp house" ligner en kylling coop, eller en mini drivhus. Sopp gjøre best inne en mørkere og kjølig, fuktig og fuktig miljøer. så en kjeller er ofte et alternativ. Men sørg for at det ikke er i en kladd, en direkte linje av varme (eller AC) når det spark på, eller direkte sollys. Vokser mest best på 55-60 grader F, og noen arter som Enoki gjør godt med enda lavere temperaturer, ned til rundt 45 grader F. Noen folk foretrekker selv å vokse deres sopp på kjøkkenet, i skapet under kjøkkenvasken. Avhengig av temperaturen, kan du virkelig vokse sopp året rundt og har en frisk tilførsel for din matlaging, salater og sauser.

Bare et ord av advarsel, ikke samle vill sopp, eller spise dem, med mindre du vet hvordan å identifisere dem. Vill sopp kan gjøre deg syk, men de kan også drepe deg. Faktisk kommer fleste dødsfall som rapporteres fra å spise vill sopp fra de som har amatoxins. Det er ingen kur eller motgift for amatoxin; det beste håpet du har er å ikke utsette hele, få direkte til et sykehus og ha dem prøve å fjerne så mye av giften fra deg som mulig, før kroppen absorberer det.

Dyrking av sopp kan være mye moro, og er ganske enkel. Det er også veldig trygg når du bruker klarerte og pålitelige kanaler, og ikke gå ut og prøve å lage ditt eget program. Sopp er kjent for både ernæringsmessige og medisinske fordeler, og kan være en god del av "spise riktig" livsstil.