Bruke kompost til å opprette en sunnere hage - Hagearbeid

Hagearbeid

Bruke kompost til å opprette en sunnere hage

Kompostering er en av de mest effektive og jord-vennlige alternativene for å sikre riktig næringsstoffer er lagt til Haven jord. Hage kompost er avhengig av nedbryting av mat og tunet avfall å produsere en næringsrik additiv til jord. I stedet for avhending av avfall i deponi eller forbrenningsanlegg, er det mulig å lage en svært gunstig organisk materiale å øke kvaliteten på jord og hjelpe plantevekst. Her er flere punkter å vurdere under kompostering hjemme -

Container eller haug - en enkel alternativ for kompostering hjemme er å legge avfall ingrediensene til en haug i en godt valgt sted i hagen. En kompost haug kan starte med et lag av halm eller kvister og deretter legge til vekslende lag eller tørr og fuktig ingredienser. Tørr lag er sannsynlig å bestå av elementer som tre aske og blader. Fuktig lag inkluderer et utvalg av kjøkken utklipp som teposer, frukt eller grønnsak skreller, samt gjødsel. En kompost haug finnes lett netting eller lignende materialer. Hvis foretrakk å holde kompost ute av syne, er det mulig å bruke en kommersiell kompost container som er tilgjengelig fra de fleste hagesenter eller barnehager.

Riktig kombinasjon av ingredienser - høy kvalitet kompost er sikkert å inneholde en blanding av grønn og brun ingredienser. Grønne materialer er nitrogen-rik og inkluderer grønne blader, gjødsel (husdyr), plenen klipte gresset og matrester, mens brun materialene er co-rik og inkluderer tre aske, torv moss, sagflis, tørkede blader og greiner. En ideell kombinasjon trolig ta 2/3 karbon ingredienser og 1/3 nitrogen ingredienser.

Effektiv drenering - et godt produsere kompostering haug er behov for en viss grad av fuktighet å av behandlingsprosessen. Men unngå brev kompost bli overdrevet våt siden dette sannsynligvis vil føre til få negativt fuktig og råte. En kompost haug bør alltid ha muligheten til å kunne tømme fuktighet.

Tilstrekkelig luftstrøm - et steg videre garantere høy kvalitet kompost er å gi god luftsirkulasjon for å la mikroorganismer fullføre jobben. En flott måte å forbedre luftsirkulasjon er regelmessig slå kompost å la luften nå alle områder av kompost. Hvis planlegger å bruke kommersielle kompost bin, må den allerede inneholder et tilstrekkelig antall hull til å la luften sirkulere.