Historien om corsage - Hagearbeid

Hagearbeid

Historien om corsage

Husker du mottar din første corsage til skolen skoleball, eller iført en orkidé på påske eller en carnation på Mother's Day? Hvor kommer disse tradisjonene fra? Når folk begynte iført corsages? Mange blomsterhandler butikker og blomst eksperter presentere ulike samlinger på historien om corsage.

Word-corsage kommer fra samme franske ord som refererer til bodice av kvinnens kjole. Kvinner bar blomster festet til deres bodice, vanligvis til sentrum av bodice, og dermed blomstene ble kjent på fransk som en "bukett de corsage." Begrepet iført blomster for spesielle anledninger går mye lenger tilbake i tid enn 1800-tallet i Frankrike. Mange rapporter påpeke at i antikkens Hellas, bruder og deres ledsagere hadde blomster festet til deres bryllup antrekk ikke bare for et behagelig utseende, men også å gi en behagelig duft. Duften av blomster skulle sal av onde ånder som kan bringe uflaks og unåde i ekteskapet.

På 1600-tallet hadde mennene blomster på sine klær for warding av onde ånder og sykdom. Disse enkelt blomstrer ble kalt boutonnieres, når oversatt til engelsk, betyr "liten knapphull." I 1600-tallet en mann kan ha en boutonniere hver dag, men med tiden, praksisen er reservert for formelle arrangementer som bryllup og andre formelle anledninger.

Med passering av tid, praktisering av iført blomster i sentrum av en kvinnes bodice utviklet først å seg lite buketter av blomster festet til skulderen av en kjole eller dress. En corsage bør brukes på venstre side fordi den siden er nærmest til hjertet.

I de tidlige 1900 's corsage var slitt låste opp ned, holde baugen blomstene sammen vendt opp og blomster peker nedover. Denne tradisjonen er ikke lenger så stive og corsage kan brukes på noen måte som utfyller kvinnens antrekk.

Siden mange formelle Promenadekonsert kjoler er nå stroppeløs eller har bare liten spaghetti stropper, plasseringen av corsage er endret, og små buketter kan bæres eieform., i håret eller sjeldnere på ankelen. For formelle arrangementer og proms, skal mannens boutonniere og kvinnens corsage matche eller minst utfyller hverandre for å knytte sammen utseendet av paret.

Corsages brukes ikke bare på bryllup og proms, men også på påske, Morsdag, og fødselsdager eller andre anledninger når mannen eller familiemedlem ønsker å vise hengivenhet til kvinne eller unge jenta og fortelle dem de er spesielle. Påske, en orkidé er ofte blomsten av valget for en corsage men det fantastiske, velduftende gardenia er også populært. En tradisjon som startet i de tidlige 1900 's er å bære en rød carnation på Morsdag hvis moren din fremdeles bor, og å ha en hvit carnation hvis mor er død. Det er en fin tradisjon å hedre sin mor på denne spesielle dagen.

Opprinnelsen til skoleball corsages er fascinerende. Tidlig på 1900-tallet ville en ung mann bringe en gave, ofte en bukett med blomster, til hans dato foreldre når han plukket henne opp for skoleball. Han ville deretter ta en blomst fra at buketten og feste det til hans dato dress, og kanskje ta en blomst for jakkeslaget hans egen. Dette er antatt å være opprinnelsen til skoleball corsage, et must i accoutrements for alle high school skoleball delta par i dag.