Sviske din egen rosenbusker med denne "easy-peasy" metoden! - Hagearbeid

Hagearbeid

Sviske din egen rosenbusker med denne "easy-peasy" metoden!

Hvis det er på tide å beskjære dine rose busker, spesielt te rosene, må være det tidlig på våren.

Frost vil ha ferdig sine angrep og du har ryddet opp din steg senger for Vinter vind, rake tilbake beskyttende mulch dekker fra røttene og ha din nylig skjerpet beskjæring avklipt på klare.

Vanligvis er det den samme prosessen for hver bush, men hvis du har flere busker i en seng og de er ganske tett sammen må du huske å rave den endelige høyden å tillate lett å få til alle i buskene, spesielt de på baksiden. Beskjære litt kortere i front å tillate høyere vekst på baksiden.

Det er også lurt å notere høyden du beskjæres denne våren slik at du kan tilpasse beskjæring høyden for neste vår. Gjorde blomstrer vises på høyden du ønsket om sommeren, eller var de mye for høyt: øyenhøyde er en god markør. Endre neste vår justere for dette ved høyden du beskjæres denne våren. Lage et merke på gjerdet for eksempel eller bruk en målestokk i bakken som en guide. Dermed hvert år du kan justere høyden din beskjæring å forbedre utseendet på blomstrer på din bush for sommeren.

Du bør allerede har senket høyden på hver bush til høsten om din midjen høyde, bare for å beskytte din busker for Vinter vind som pleier å "rock" røttene og løsne dem.

Tidlig vår tid vi sviske form og bud kampanjen, og det er noen enkle grunnleggende regler å følge, så montere din skjerpet pruners og beskjæring, beskytte hendene og øyne og har en container klar for det klipte gresset.

En stor tips til her er at hvis du har en Forsythia bush i hagen din, gul våren blomstrer er et perfekt skilt som din rosenbusker er klar å beskjære. Jeg har brukt min Forsythia for dette formålet for vellykket mangeårig for beskjæring.

Fem "Easy-Peasy" beskjæring trinn:

1... Kuttet ut alle de døde stammer uten å skade bule like over røttene. Dette er graftet bør være på jord nivå. Hvis du bor i et svært kaldt vær miljø blir dette bare under jord nivå for beskyttelse.

2... Kuttet ut alle stammer som er mindre enn en blyant tykkelse. Dette er slutten sesong vekst som ikke veldig nyttig, med mindre du har svært få stammer å arbeide med. Eventuelt pass på at de du holde blir vertikal stammer og ikke horisontale dem.

3... Kuttet ut alle stammer som vokser horisontalt, spesielt de som vokser i midten av anlegget. Vi er alltid på utkikk etter vertikale veksten ikke vannrette!

4... Hvis nødvendig, rent ut midt på anlegget, som nå skal vase formet dannet av noen sterke stammer.

5... Kuttet hva er igjen ned til om din knehøyde. Kutte på vinkel for å hjelpe med vann distribusjon, og kontroller at er kutt rene og laget med en veldig skarp kutt.

Det er det smertefritt og veldig enkelt. Husk: døde, tynn, vannrett, vase og kneet høyde. Alt du må gjøre nå er å fjerne dine utklipp og rydde opp rundt sengen. Dette vil også være et godt tidspunkt å mulch og gjødsle.

Ikke gjør beskjæring din rosenbusker i en big deal fordi det ikke er. Rosenbusker er svært fleksibel og det er mye du kan gjøre for å ødelegge dem, i motsetning til populær overbevisningen. Gjør ikke noe og ikke beskjæring er trolig det verste du kan gjøre for en te rose, fordi ikke bare er du forme bush for sommer blomst produksjon, men du gir det en slags våkne opp ringe... det er vår, få disse knopper vokser!

Her inkludert på Rose-Works.com vi har all den støtte, informasjon og tips du trenger, en enkel å følge måned for måned guide for hele året. Sjekk det ut, det virkelig er "Easy-Peasy".