Hvordan å designe en lang smal hage - Hagearbeid

Hagearbeid

Hvordan å designe en lang smal hage

Hovedproblemet med lange smale hager er at de kan føle at du står i en korridor. I en lang, smal hage trekkes øyet rett til grensene gjør rommet synes små og klaustrofobiske. Denne typen hage invitere ikke utforskning og andre deler av hagen forblir ofte mørk, dank og ubrukt. Motvirke at klaustrofobiske følelsen og gir inntrykk av større plass og dybde er hovedutfordringene når du utformer en lang, smal hage.

Det er tre hovedmåter å håndtere problemer av en lang smal plass. En strategi innebærer endre oppfattet formen på hagen og lure øyet i fokus fra hagen grensene. En annen metode er å innføre drama ved å opprette en mer kompleks reise rundt hagen. Den tredje måten er å trekke øyet oppover ved å introdusere loddrett elementer som åpner opp hagen ved å gi utseendet på mer høyde.

Selv om det synes counter-intuitive å stenge en hage som er allerede følelsen trangt, er dele hagen i separate områder en veldig effektiv måte å utforme en lang smal hage. Opprette separate hage rom hver med sin egen distinkte karakter gjør folk vil bruke hele hagen og utforske naborommet. Hagen blir mer brukbar fordi hvert rom har sin egen hensikt. Bryte opp plass er en flott måte å stoppe øyet fra umiddelbart alighting på bakre grensen. Dette skaper en mer stimulerende reise og oppfordrer utforskning av hagen.

Vegger fungerer bra for å skape hage rom, spesielt hvis de har et vindu tilbyr et fristende glimt gjennom til neste rom. Men murstein og blokker veggene er dyrt å bygge og andre måter å dele plass kan være like effektivt. Beskjærte hekker, søyleganger eller en enkel skjerm av innlegg og trellis med en buegang gjennom alle lage gode partisjoner og kan være mer passende for stil og innstilling av hagen. Jernbaneskinner på slutten som en stor loddrett blind Opprett en dramatisk hage screen.

Overganger mellom hage rommene gir en mulighet til å legge til visuelle og loddrett. Sirkulær månen gates legge til slående arkitektoniske detaljer, de også gi høyde og formen er utmerket for fokusere oppmerksomheten i hagen. En buet døråpning skjære gjennom en avkuttet hekk oppretter et mørkt omriss som roper utforskes.

Sirkler og buer er stor for å rette oppmerksomhet der det er ønskelig. Sirkelfigurer for plener og sittegrupper fokuserer øyet i sentrum av hagen. En ' formet banen vil trekke oppmerksomheten bort fra grensene og gi en mer interessant reise gjennom hagen. Å plassere noen høyere planter eller trær i den dype kurver av 's ' oppretter uformelle divisjoner og stopper øyet.

En annen designstrategi som triks øyet og skaper en mer spennende, indirekte rute rundt hagen er å sette planen diagonalt. Baner, plener og grenser satt på 45 grader til grensene trekker øyet over hagen og gir inntrykk av større bredde. Bruke sikk-sakk baner vil gi en meandrerende tur rundt hagen.

Det er mange forskjellige måter å opprette høyde i en hage, kan det gjøres ved inkludert trær og høyere planter. Pergola er nyttig for å skape umiddelbar vertikalt fokus, de kan brukes som rommet skillevegger og gir ekstra plass for planting som er spesielt nyttig i en liten hage. Avkuttet, formelle hekker er også utmerket for å lage høyde, som et bakteppe for planting og vegger for utendørs rom.

Lange smale områder kan gjøre fantastiske hager, men som en vanskelig plass de trenger en god design som løser alle praktiske problemene, og inkluderer en bit av trolldom å gjøre dem komfortable og innbydende rom å tilbringe tid i.